Home » Technology » Разбиране за технологията на храненето Транспорт

Разбиране за технологията на храненето Транспорт

Науката за транспортирането на храна е революционизирана понякога. В момента хората могат да се насладят на предимствата на тази технология. Например, когато е мъртъв на зимното време, клиентите могат безпроблемно да намерят тропически плодове в супермаркета. Също така, с подобренията в науката за транспортиране на храна в наши дни е възможно да можете да ядете аспержи от Аржентина, ягоди от Хондурас или ябълка от Нова Зеландия просто чрез закупуване в супермаркета близо до къщата ви. За да получите допълнителен опит относно технологията на транспортирането на храни, можете да разгледате следните знания.

Нека от историята. До деветнадесети век тази транспортна наука е била доминирана от използването на морския транспорт. Въпреки това, през времето на 1800 г. железопътната и параходната революция на континенталния транспорт и също обмен на ястия. Освен това, през 20-ти век, заедно с изобретяването на магистрали и автомобили, тази наука стана много по-ефикасна и по-рентабилна.

Освен това хранителната обработка, напомняща за замразяване, консервиране, обезводняване и въвеждане на хранителни консерванти, допълнително е разработила защита на храната при транспортиране на храна. Въпреки това, хладилната техника може да играе основна позиция в науката за транспорта на храни, когато се предлага с прясна храна. Може да се позволи хладилна камера за транспортиране на храната. Така че всички нетрайни предмети могат да бъдат запазени наскоро дори и при транзит. Хладилният товар е много важен в хладилната храна, разбира се месото.

В допълнение, морският транспорт е най-модерният метод в момента. Има толкова много храни, които се доставят в температурата, управлявана от контейнери за морски кораби. Тези контейнери в повечето случаи са с изолационни слоеве и хладилни агрегати, които се развиват в тях. Този подход за транспортиране на храни дава възможност на товародателите да транспортират боровинки, авокадо, круши, ябълки, аспержи и пъпеши от Тихия океан до много пазари в Европа и САЩ

Обратната технология е известна като въздушен транспорт. Известен е като най-бързият транспортен процес, който по-често не се използва за транспортиране на полезни извънредно бързо развалящи се приспособления като форте месо и омар. Този метод обаче сега се използва за форми на по-малко развалящи се зеленчуци. Транзитното време на въздушния транспорт в повечето случаи се изразходва на асфалта, за да може да погледне напред към повдигането и докингването.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *